Het boek “De kracht van je denken” van James Allen

De kracht van je gedachten

Het boek "De kracht van je denken" van James Allen

Ik laat je in deze blog ontdekken dat er kracht in je gedachten zit. Ik laat je kennis maken met het boek “de kracht van je denken” van James Allen. Ik ben een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met een programma van John Assaraf.

Dit programma is de start van mijn reis geweest op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb altijd van binnen het gevoel gehad dat er meer moet zijn dan “huisje, boompje, beestje” om het zo te zeggen. Mijn geest was altijd geïnspireerd met de motivatie naar “meer”.  Mijn geest zocht altijd naar vernieuwing.

Mijn kennismaking met Bob Proctor

Op mijn pad ben ik een video op youtube tegengekomen van Bob Proctor (een van de hoofdrolspelers in de film “de Secret”. In deze video. Hier kreeg ik de bevestiging dat er meer is dan “huisje, boompje, beestje”. Ik ben Bob gaan volgen en bestuderen. Bob gaf mij informatie over een boekje met de titel “As a men thinketh” wat geschreven is door James Allen in 1902.

Ik ben dit boekje gaan lezen. Het is geen alledaags boek en de tekst moest ik vaak meerdere keren lezen en overdenken voordat de boodschap echt binnenkwam. Ik begon hierdoor ook steeds beter te begrijpen wat Bob bedoelde met zijn uitspraken. James Allen heeft het over het vernieuwen van je denken.

Onze gedachtepatronen zijn geprogrammeerd

Wij mensen denken steeds dezelfde gedachtenpatronen keer op keer. Hierdoor verandert ons leven nauwelijks of nooit. We draaien steeds hetzelfde cirkeltje. James Allen legt uit in dit boek dat wat jij denkt, zal je ook oogsten. Een voorbeeld, denk jij alleen maar negatief dan gebeuren er ook alleen maar negatieve dingen in je leven.

Omgekeerd, denk je alleen maar positief dan gebeuren er positieve dingen in je leven. Allen vergelijkt je geest met een tuin. Plant jij rozen of plant jij brandnetels dat is jouw keuze. Hoe dan ook, dat wat je plant zal rijkelijk groeien. Allen geeft aan dat als je een leven van groei en vooruitgang wilt, dan moet je ook groei en vooruitgang gedachten planten in je geest. Je bent dus wat je denkt.

Als de waarheid tot je doordringt, ontdek je dat jij de schepper bent van je leven

Wie deze waarheid tot zich heeft door laat dringen, beseft dat onze geest de echte schepper is van ons gedrag, ons karakter en daarmee het leven dat we leiden. Earl Nightingale was een van de oprichters van de personal development branche in de jaren “60. Hij zei: We become what we think about. Wij worden wat we denken! Earl heeft dit boekje van Allen ook bestudeerd en deze wetenschap tot zich genomen.

Je denken vernieuwen

Het boek “As a men thinketh” heeft mij laten inzien dat als ik mijn leven wil veranderen naar het leven dat ik wil, dat ik mijn denken moet vernieuwen. Ik ben dit pad ingeslagen op mijn reis naar persoonlijke groei. Ik werk iedere dag om mijn denken te vernieuwen. Geen negatieve brandnetels meer zaaien meer prachtige rozen.

Gedachten van overvloed en niet van schaarste, gedachten van gezondheid en niet van ziekte, gedachten van geld en niet van armoede. Het boekje “As a men thinketh” heeft mij zoveel gebracht en gaat mij nog zoveel brengen dat het mijn passie is om dit met iedereen te delen.

Start van de website “Moneymakingsuccesstools”

logo moneymakingsuccesstools

Dit is de motivatie geweest om de website “moneymakingsuccesstools” te maken. Ik kan op deze manier mensen de mogelijkheid geven om producten voor hun eigen persoonlijke groei aan te schaffen. Bart van den Belt heeft van dit Engelse boekje van James Allen een authentieke Nederlandse vertaling laten maken en ik wil je dit boek geven.

Ik weet dat dit boek ook jouw leven gaat veranderen. Ga ook aan het roer staan van je eigen leven en weet dat je je eigen weg kunt bepalen. Dit boek laat je zien hoe je negatief kunt omzetten in positief en hoe je de kapitein wordt van je eigen leven en de regie in handen neemt. Om het boek gratis te downloaden, klik je HIER

Ik wens je veel inzicht en wijsheid met dit leven veranderende boek van James Allen

Wil je meer over weten over de auteur James Allen, kijk dan op de website van de James Allen Free Library.

Loret 🙂